About

Much is said and written about happiness. I know that having a dream helps.

Ik ben Jef Rogiers maar noem me graag Jef Cool. Als jonge drummer vind ik het tof om al een artiestennaam te hebben. Deze naam levert ook leuke initialen! Daarom dat ik het dikwijls zo schrijf: Jef Cool, aka JC The Drummer!

Maar echt belangrijk is dit niet. Waar het echt om draait is het drummen, mijn ontwikkeling tot een goeie muzikant.

 

Ik ben beginnen trommelen op mijn 7de. Mijn ouders hadden al een klein drumstelleke in huis. Mijn twee oudere zussen hebben het nooit echt gebruikt. Maar ik kon er me goed op uitleven, al was dat dan nog niet heel muzikaal.

 

Op mijn 8ste (in september 2012) mocht ik al meedoen in de percussieband “Sticks & Mallets” onder leiding van Jurgen Moelans. Met acht muzikanten werd er geslagen op grote troms, kastagnetten, xylofoons, marimba’s en nog van alles. Ik was het enige kind in een groep van allemaal volwassen mannen! Al snel mocht ik van de clavés, maracassen naar de drumkit en werd ik de vaste drummer van “Sticks & Mallets”. We gaven tal van concerten.

Maar omdat er geen nieuwe muzikanten bijkwamen en er enkel mensen “afvielen” omdat ze begonnen huizen te bouwen en kinderen te produceren is de groep na 15 actieve jaren helaas gestopt in oktober 2015.

 

Ik volg in principe om de twee weken een uur les bij mijn leraar, en nu ook mijn goeie vriend, Jurgen Moelans. “Check him out on the internet" want hij is een formidabele muzikant!

Ik ben begonnen met maandelijks mee te doen, voor een paar nummers, met de DoubleJam sessies in The Happy Snooker in Hasselt.

 

En verder werk ik hard om zo te evolueren tot een veelzijdige drummer, slag per slag!

 

Keep the rhythm going!

 

 

Don't worry be happy!

Keep the rhythm going.

Subscribe to my channel